Verzenden

Bij GRAUS wonen zetten we ons in voor een soepel verzend- en retourproces om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden. We werken samen met gerenommeerde verzendpartners zoals PostNL en DHL om ervoor te zorgen dat bestellingen veilig en tijdig worden afgeleverd.

  • Snelle Levering:Wij streven ernaar bestellingen zo snel mogelijk te verzenden, zodat klanten hun producten snel in huis hebben.

  • Betrouwbare Partners: Onze betrouwbare verzendpartners, waaronder PostNL en DHL, zorgen voor een veilige bezorging van alle pakketten.

  • Verzendkosten: Eventuele verzendkosten worden duidelijk gecommuniceerd tijdens het bestelproces. Bestellingen boven een bepaald bedrag kunnen in aanmerking komen voor gratis verzending.

  • Eigen bezorgdienst:Bij GRAUS wonen gaan we nog een stap verder om je de beste service te bieden. Bestel je voor 750 euro of meer aan prachtige designproducten bij ons? Dan profiteer je van onze exclusieve eigen bezorgdienst. Onze deskundige en vriendelijke bezorgers komen persoonlijk naar je toe in onze stijlvolle GRAUS wonen bus. Zo garanderen we dat je kostbare aankopen, of het nu tuinmeubelen, een eettafel of een designbank is, met de grootste zorg en precisie bij je thuis worden afgeleverd. Met deze extra service willen we je winkelervaring bij GRAUS wonen nog specialer maken.

Retourneren:

  • Eenvoudig Retourneren: Klanten hebben de mogelijkheid om producten eenvoudig te retourneren binnen een specifieke periode na ontvangst.

  • Retourvoorwaarden: We hebben duidelijke retourvoorwaarden opgesteld om het proces voor klanten soepel te laten verlopen. Zorg ervoor dat producten in originele staat en verpakking worden geretourneerd.

  • Retourproces: Ons retourproces is ontworpen om klanten te begeleiden bij het terugsturen van producten, met duidelijke instructies voor een vlotte afhandeling.

Bij GRAUS wonen staat klanttevredenheid centraal, en we streven ernaar om een positieve en betrouwbare online winkelervaring te bieden.

Na ontvangst van je bestelling gaan wij direct voor je aan de slag! Bestellingen die binnenkomen op werkdagen voor 15.00 uur dezelfde dag verwerken en verzenden. Onze pakketten worden verstuurd via PostNL of DHL, dus je hebt het meestal de volgende dag al in huis.

Is een artikel niet op voorraad, dan staat deze in bestelling bij de leverancier. Wanneer het artikel opnieuw binnenkomt wordt je bestelling zo spoedig mogelijk verwerkt.

Verzendkosten

Levering buiten Nederland

België:         € 7,95

Duitsland:    € 8,95

De kosten voor de levering van jouw bestelling zijn afhankelijk van het land waar wij je pakket naartoe sturen.

Let erop dat we grotere meubelen persoonlijk verzenden. Dus woon je in het buitenland en wil je een groot meubelstuk bestellen? Dan neem je best persoonlijk contact op met onze klantendienst via [email protected]

We bekijken graag samen de mogelijkheden wat betreft de levering.

RETOURNEREN

Wil je jouw bestelling retourneren, bijvoorbeeld omdat deze niet naar wens is of omdat je een verkeerd artikel hebt ontvangen? Geen enkel probleem. Op deze pagina vindt je alle informatie met betrekking tot het retourneren van jouw bestelling. 

JOUW RETOUR OPSTUREN
Je kunt jouw artikel via de post aan ons retour zenden. Dit doe je bij bijvoorbeeld een PostNL punt of via een andere postlocatie. Zorg dat je het juiste retouradres op het pakket vermeldt. Deze vindt je onderaan deze pagina. 

GROTE OF KWETSBARE ARTIKELEN
Artikelen die wij met onze eigen bezorgdienst bij jou geleverd hebben, kunnen we ook bij jou ophalen. Dit geldt ook voor kwetsbare artikelen die tijdens het transport gemakkelijk kunnen beschadigen. De minimale kosten hiervoor bedragen €75 wanneer het om 1 artikel gaat. Mocht je meer dan 1 artikel willen retourneren via onze bezorgdienst, dan is dat uiteraard mogelijk. De kosten hiervoor kunnen echter hoger zijn dan de minimale bezorgkosten van €75. Deze kosten worden in overleg met jou besproken. Indien je het product zodanig hebt gebruikt dat het niet meer 'als nieuw' verkocht kan worden, dan zijn wij genoodzaakt om een eventuele waardevermindering in te houden. Artikelen zijn "als nieuw" indien deze onbeschadigd en ongebruikt zijn. Het is ook mogelijk om jouw pakket via PostNL verzekerd retour te sturen, zodat eventuele beschadigingen van het pakket bij PostNL geclaimd kunnen worden. Lees hierover meer op de website van PostNL. De kosten van een verzekerde verzending verschillen per pakket en soort verzekering. Twijfel je hoe een artikel retour moet zenden? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij kunnen je verder helpen.

GEMONTEERDE ARTIKELEN
De montage van jouw artikel is uitgesloten van het herroepingsrecht. Dat betekent dat wij montagekosten in rekening brengen indien je een door ons gemonteerd artikel retourneert. Deze kosten bedragen €100. Deze kosten komen bovenop de kosten voor het ophalen van jouw artikel. Indien je besluit een door ons gemonteerde artikel zelf te retourneren in ons magazijn worden alleen de montagekosten in rekening gebracht. 

RETOURNEREN IN DE WINKEL
Het is ook mogelijk om jouw online bestelling in onze winkel te retourneren. Je ontvangt na herroeping het bedrag op dezelfde wijze terug zoals je ook hebt betaald. Bekijk de Betaalmethode pagina voor meer informatie over geldteruggave.

STATUS VAN JOUW RETOUR
Indien wij jouw retourzending in goede orde hebben ontvangen sturen wij jou hierover een e-mail.

RETOURVOORWAARDEN

RETOURTERMIJN
Voor de meeste artikelen geldt dat je binnen een termijn van 14 dagen, na ontvangst van het artikel, zonder opgave van redenen van de aankoop af kunt zien. De herroeping termijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de bestelling fysiek in bezit krijgt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

RETOUR AANMELDEN
Als particulier hoef je jouw retourzending niet aan te melden voor retourzending. Wel dien je het retourformulier (wat in jouw pakket is ingesloten) in te vullen en deze toe te voegen aan de retourzending. Zo kunnen wij jouw retourzending correct en snel afhandelen. Je kunt ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping, deze vind je hier. Het gebruik van dit formulier is niet verplicht.

AANSPRAKELIJKHEID RETOURZENDING
Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat GRAUS wonen niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoek raken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed, of retourneer het artikel in onze winkel.

WAARDEVERMINDERING RETOURZENDING
Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. 

DEFECT OF VERKEERD ARTIKEL ONTVANGEN
Wanneer je een verkeerd of defect artikel hebt ontvangen kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij sturen je per e-mail een retourlabel, waarmee je het pakket kosteloos aan ons kunt retourneren. 

RETOURNEREN ZAKELIJKE BESTELLINGEN
Zakelijke bestellingen kunnen niet geretourneerd worden.

UITSLUITING RETOURRECHT

Er zijn ook artikelen die je niet kunt retourneren. Dit zijn artikelen die voor jou op maat / naar jouw specifieke wensen vervaardigd zijn. Hierbij kun je denken aan gestoffeerde zitmeubelen of tafels welke op maat gemaakt zijn.

KOSTEN EN GELDTERUGGAVE

RETOURKOSTEN
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. In het geval van een defect of wanneer je een verkeerd artikel ontvangen hebt dan betaalt GRAUS wonen de kosten voor het retourneren. Je kunt de kopie van de kassabon aan ons doorsturen zodat wij deze kosten aan jou kunnen retourneren.

GELDTERUGGAVE
Wanneer je een artikel retourneert heb je recht op een teruggave van het volledige aankoopbedrag en eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending. Terugbetaling vindt zo spoedig mogelijk plaats, uiterlijk binnen 14 dagen na melding van de herroeping. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Lees meer over geldteruggave op onze pagina Betaalmethoden.

RETOURADRES

GRAUS wonen
Wijnstraat 41
6101 AK Echt
Nederland